Moeilijke vragen over belastingzaken kunnen een ondernemer elk moment overvallen, maar uw computer of laptop heeft u wellicht niet altijd bij de hand. Uw tablet of smartphone wel. Vandaar dat er diverse applicaties beschikbaar zijn, waarmee u even snel iets kunt berekenen of actuele informatie vindt over de btw-aangifte en andere fiscale zaken: 4 handige belasting-apps voor tablet en smartphone.

 

1. Belasting Alert
Met de Belasting Alert-applicatie blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van belastingwijzigingen, fiscale aangiftes en CAO’s. Indien gewenst kunt u ook een herinnering instellen, zodat u tijdig van de wijzigingen op de hoogte wordt gesteld.Deze app is kosteloos en met name relevant voor ondernemers met een eenmanszaak,besloten vennootschap of wanneer u werkzaam bent als particulier/DGA. Bij de meeste herinneringen krijgt u twee alerts: een vóór de aangifte en de andere voor het betalen van de verschuldigde belasting.
-> Klik hier voor de Belasting Alert-pagina in iTunes2.BTW-Plaza
Het afdragen van BTW, vaak ook wel omzetbelasting genaamd, wil bij de gemiddelde startende ondernemer nog wel eens de nodige vragen oproepen. In dat geval is het handig als u niet direct de Belastingtelefoon hoeft te bellen, maar ook over een handige app beschikt die u hierbij kan helpen.

BTW-Plaza, een initiatief van de gelijknamige online dienstverlener geeft antwoord op veel voorkomende vragen en biedt daarnaast de mogelijkheid tot het aanvragen van persoonlijk advies. Ook niet onbelangrijk: met deze app kunt u met de ingebouwde calculator op eenvoudige wijze uw BTW berekenen. De app is geschikt voor de iPhone en iPhone Touch. Een belangrijke voorwaarde is dat u wel lid moet zijn van BTW-plaza.
-> Klik hier voor de BTW-Plaza-pagina in iTunes

3. VAT Check Pro
Werkt u bijvoorbeeld ook wel eens met leveranciers uit andere Europese landen of denkt u erover om dit in de toekomst te gaan doen, dan is een zogenaamde VAT Check-app een goede toevoeging aan de zakelijke apps op uw toestel. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar – een simpele zoekopdracht in iTunes of Google Play levert diverse resultaten op -, maar wij hebben VatChecker (iOS) en EU VAT Checker (Android) even als voorbeeld genomen.

Met deze kosteloze apps kunt u verifiëren of een door een lidstaat toegekend BTW-identificatienummer wel geldig is. Dit doet u door het opgegeven nummer in te voeren en vervolgens de betrokken lidstaat te selecteren. Simpel maar doeltreffend. Zo weet u in ieder geval op tijd of u met een betrouwbare partij van doen heeft.
-> Klik hier voor de EU VAT Checker-overzichtspagina in Google Play en VatChecker in iTunes

4. RitMeter Kilometerregistratie
RitMeter is een van de vele beschikbare applicaties waarmee u een kilometerregistratie kunt bijhouden op uw Android-toestel. Bij deze app gebeurt dat via GPS; de applicatie zelf kunt u dus kosteloos downloaden, maar houd er rekening mee dat aan het gebruik van GPS vaak wel enige extra kosten verbonden zijn.

Het gebruiksvriendelijke RitMeter biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een doorlopende registratie (voor de Belastingdienst) of een enkele rittenregistratie (voor eventuele declaraties) in te stellen. Het begin en einde van een bepaalde specifieke kunt u eenvoudig opslaan. De rest van de informatie – denk aan adressen, gereden routes, afstand en de kilometerstand – kunt u ook allemaal door de app laten afhandelen.
-> Klik hier om naar de RitMeter Kilometerregistratie te gaan in Google Play

× Neem contact op via WhatsApp
%d bloggers liken dit: